Бизнес

Які підприємства зможуть забронювати усіх працівників у жовтні

Деякі українські підприємства у жовтні отримали можливість забронювати всіх своїх працівників.

Йдеться про підприємства паливно-енергетичного комплексу, а також ті компанії, які обслуговують системи життєзабезпечення.

Про це пише Первая Лента з посиланням на Інформатор.

В Міністерстві цифрової інформації повідомили, що частина критично важливих підприємств у жовтні 2024 року отримала право забронювати усіх працівників від мобілізації. 

Зазначається, що низка підприємств, організацій та відомств може бронювати частину своїх співробітників від мобілізації, в той час як інші організації отримали можливість 100% бронювання. Серед них підприємства паливно-енергетичного комплексу і ті компанії, які обслуговують системи життєзабезпечення. Також в цю категорію входять підприємства, які будують фортифікаційні споруди.

Як забронювати працівників

Бронюванням може займатися безпосередньо підприємство. Це можна зробити через державний портал «Дія». Для цього необхідно:

  • зареєструватися або авторизуватися в кабінеті громадянина за допомогою електронного підпису юридичної особи; 
  • вказати дані про працівників, яких хочете забронювати;
  • перевірити сформовану заяву та підписати її електронним підписом. Якщо заяву подає уповноважена особа, її повинен підписати керівник підприємства.

Заяву буде опрацьована протягом доби. Стежити за статусом можна в особистому кабінеті. Повідомлення про результат підприємець отримає на електронну пошту та в розділ «Зверніть увагу».
Заявник отримає результат бронювання зі статусами працівників: заброньовано, не заброньовано (з поясненням), або не підлягає бронюванню.

Раніше ПЛ писала про те, як зареєструвати ФОП через «Дію».

Материалы по теме

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button