Які підприємства зможуть забронювати усіх працівників у жовтні

Деякі українські підприємства у жовтні отримали можливість забронювати всіх своїх працівників.

Йдеться про підприємства паливно-енергетичного комплексу, а також ті компанії, які обслуговують системи життєзабезпечення.

Про це пише Первая Лента з посиланням на Інформатор.

В Міністерстві цифрової інформації повідомили, що частина критично важливих підприємств у жовтні 2024 року отримала право забронювати усіх працівників від мобілізації. 

Зазначається, що низка підприємств, організацій та відомств може бронювати частину своїх співробітників від мобілізації, в той час як інші організації отримали можливість 100% бронювання. Серед них підприємства паливно-енергетичного комплексу і ті компанії, які обслуговують системи життєзабезпечення. Також в цю категорію входять підприємства, які будують фортифікаційні споруди.

Як забронювати працівників

Бронюванням може займатися безпосередньо підприємство. Це можна зробити через державний портал «Дія». Для цього необхідно:

Заяву буде опрацьована протягом доби. Стежити за статусом можна в особистому кабінеті. Повідомлення про результат підприємець отримає на електронну пошту та в розділ «Зверніть увагу».
Заявник отримає результат бронювання зі статусами працівників: заброньовано, не заброньовано (з поясненням), або не підлягає бронюванню.

Раніше ПЛ писала про те, як зареєструвати ФОП через «Дію».

Exit mobile version