Общество

Українці спостерігали у небі незвичне явище: де можна було побачити і що це було

У ніч на 1 травня у небі українці помітили яскравий спалах, схожий на падіння метеорита.

Відео явища швидко почало поширюватись в соцмережах. Як виявилось, очевидцями вражаючого небесного явища могли стати жителі лише кількох українських областей.

Астрономка Людмила Марченко в коментарі Суспільному розповіла, що ймовірно українці стали свідками падіння метеоритного тіла. Про це передає Первая Лента.

За словами фахівчині, нічна подія була пов’язана з метеоритом. Водночас вона додала, що метеорит — це те, що впало на землю, і людина може потримати його в руках. Тому тут доцільніше говорити про метеорне тіло чи метеорне явище, оскільки воно летіло у небі і яскраво сяяло, звертаючи на себе увагу.

Як зазначила Марченко, для того, щоб воно було таким яскравим, воно має бути понад метр у діаметрі. А оскільки це явище зафіксували жителі кількох областей, то воно летіло на досить значній висоті над нашою планетою — десь близько 100 кілометрів.

Астрономка пояснила, що тіло світиться лише у верхніх шарах атмосфери, а, наближаючись до землі, уповільнується повітрям і вже без спалаху десь на висоті 80 кілометрів продовжує падати, руйнуючись. Тож там, де спостерігали спалах, навряд чи знайдуть якісь уламки метеорного тіла.

До того ж, у полі чи посадці, як додає фахівчиня, на них мало хто зверне увагу — це будуть камінці діаметром 10-15 сантиметрів. Вони не є небезпечними, а органічні сполуки на них навряд чи виявлять, адже тіло згорає в атмосфері при надзвичайно високій температурі.

Людмила Марченко повідомила, що за всю історію в Україні знайдено лише 41 метеорит. Явища падіння метеорних тіл спостерігають десь приблизно раз на рік.

Раніше ПЛ писала про те, як жінки заразилися ВІЛ під час популярної косметологічної процедури.

Материалы по теме

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button