Лайфстайл

5 помилок при вирощуванні орхідеї, які можуть привести до загибелі рослини

Орхідеї мабуть найвибагливіші квіти, які вирощуються вдома.

Але це, звісно ж, того варте, адже цвітіння може вразити своєю красою і різноманітністю.

Про 5 помилок, яких не можна робити під час вирощування орхідей, розповідає Первая Лента з посиланням на 24 канал.

Орхідеї – це неймовірні кімнатні рослини, які стануть ідеальним доповненням вашого дому, якщо ви хочете додати йому елегантності і вишуканості. Їхні квіти – барвисті, унікальні та довговічні. І саме це робить їх досить популярним та поширеним вибором.

Полив холодною водою

Ці рослини – тропічні, тому для поливу не рекомендується використовувати холодну воду. Це може нашкодити вашим орхідеям та призвести до того, що вони будуть рости повільно, або ж взагалі загинуть.

Тому рекомендується полити їх зверху водою кімнатної температури при цьому переконавшись, що вона потрапляє тільки на корені. Дайте стекти зайвій воді.

Полив листя

Так, ще одна поширена помилка – поливати листя та стебло рослини, а вона цього не любить. Варто наголосити, що під час поливу орхідей варто переконатися, що поливаєте тільки корінь. Після поливу корінці позеленіють, і вам не варто поливати їх знову, поки вони не стануть тьмяними.

Ігнорування догляду після цвітіння

Багато людей перестають належним чином доглядати за орхідеєю після того, як закінчується період цвітіння, в результаті якого розлита гине, і її доводиться викидати. Та якщо ви продовжите догляд, зрештою вона зацвіте знову і зможе радувати вас ще протягом років.

Посадка орхідеї

Не рекомендується садити орхідею у звичайний ґрунт для кімнатних рослин. Замість цього потрібно використовувати більш повітряний ґрунт – наприклад, кору для орхідей.

Розміщення орхідеї

Переконайтеся, що ваша орхідея розміщена на підвіконні або десь близько біля вікна. Це ті квіти, яким потрібно багато сонячного світла, і якщо рослина перебуватиме в затінку, тоді можете просто не дочекатися цвітіння.

Раніше ПЛ писала про найпоширеніші помилки під час ремонту, які робить практично кожен.

Материалы по теме

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button