ЛайфстайлОбщество

Топ непотрібних аналізів в Україні та скільки вони коштують

Дуже часто лікарі в Україні призначають непотрібні аналізи, які тільки скорочують ваш сімейний бюджет, але ніяк не допомагають з постановкою діагнозу.

Які аналізи робити абсолютно непотрібно, розповідає Первая Лента з посиланням на допис педіатра Дмитра Муштіна в Instagram.

Топ непотрібних аналізів

  • Аналіз на дисбактеріоз. За словами фахівця, такого діагнозу взагалі не існує, а норму мікробіоти ніхто не знає. Його вартість приблизно 460 гривень.
  • Аналіз вірусів герпесу Епштейна-Барр, ЦМВ та інші. Майже у 100% випадків цей аналіз вам покаже перенесену хворобу. Це не дає жодної інформації, тож у лікуванні вже немає потреби. А коштує такий аналіз близько 1500 гривень.
  • Аналіз крові до гельмінтів. Підвищення рівня може говорити про те, що в організмі дитини присутні антитіла до певного гельмінту, але це підтверджує того факту, що вони є зараз. Вартість такого аналізу 1700 гривень.
  • Тест на лактозну переносимість. Цей аналіз не підтверджує непереносимість. У дитини може виникнути непереносимість з віком, але це окремі випадки. Аналіз коштує 500 гривень.
  • Аналіз на харчову алергію. Цей тест лише виявить, що ви знайомі з продуктом, але не підтвердить те, що у вас непереносимість певного продукту харчування. Вартість такого «задоволення» 5000 гривень.
  • Будь-які аналізи перед вакцинацією. У такій діагностиці немає сенсу, адже всі патології проявляються клінічно, а не з аналізами крові та сечі. Зазвичай, за такі аналізи доведеться заплатити 440 гривень.

Раніше ПЛ писала про те, чи корисні патчі для очей.

Материалы по теме

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button