Общество

Що чекає на українців, які не оновлять облікові дані у ТЦК протягом 60 днів

11 квітня Верховна рада ухвалила новий мобілізаційний законопроект №10449.

Згідно з новим законом, всі військовозобов’язані чоловіки протягом 60 днів повинні прийти та оновити облікові дані у ТЦК. Первая Лента розповідає, які наслідки чекають на українців, які вирішать проігнорувати дану вимогу.

Закон набуде чинності уже в середині травня, але ключовою датою буде середина липня. Річ у тому, що саме тоді закінчиться 60-денний термін, коли всі військовозобов’язані повинні були оновити свої дані у ТЦК.

Ймовірно, багато українців проігнорують дану вимогу, адже якщо у них немає відстрочки, то їх можуть мобілізувати.

Що чекає на українців, які не оновлять облікові дані у ТЦК протягом 60 днів

Отже, перше що загрожує чоловіку, якщо він не оновить дані у ТЦК, це штраф у розмірі 1700 гривень. Втім, варто нагадати, що 10 квітня у Верховній Раді ухвалили нові штрафи за ухилення від військового обліку. Зараз законопроєкт №10379 готується до правок і другого читання, і після його ухвалення та публікації штраф за ухилення від військового обліку становитиме від 17 до 25 тисяч гривень. Крім того, військовозобов’язаного через суд можуть обмежити в праві керувати автомобілем.

Якщо і після цього, чоловік не прибуде до ТЦК для оновлення даних, то за законом поліцейські матимуть право під час будь-якої перевірки затримати військовозобов’язаного.

Раніше ПЛ писала про те, чому Верховна рада може повторно голосувати за закон про мобілізацію.

Материалы по теме

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button