Общество

Чи закриють в Україні національний марафон «Єдині новини» та коли це може статися

Очільник Міністерства культури та стратегічних комунікацій Микола Точицький розповів, за якої умови в Україні закриють національний телемарафон «Єдині новини».

Чиновник заявив, що він продовжуватиме свою роботу, доки в країні триватиме війна.

Про це пише Первая Лента з посиланням на інтерв’ю Точицького «Голосу Америки».

Міністр пояснив, що «Єдиний марафон» потрібен для того, щоб руйнувати російську пропаганду. Тому, доки в країні триватиме війна, марафон закривати не будуть.

«Я казав і кажу, що поки є війна, нам потрібен Єдиний марафон. Він потрібен для того, щоб ми робили єдині підходи, які будуть розбивати пропаганду, яку робить Російська Федерація стосовно нас», — сказав він.

Точицький також додав, що «Єдині новини» може бути проєктом освітнього характеру, де популяризуватимуть українську культуру.

Крім того, телемарафон може стати тією платформою, де можна проговорювати та позбавлятися тих російських ворожих наративів, які були нав’язані країною-агресоркою в різні періоди розвитку України.

Точицький також відреагував на побоювання західних партнерів щодо обмеження свободи слова на телемарафоні. Він заявив, що йому невідомо про яку цензуру йдеться.

«Якщо в тих самих Єдиних новинах відбувається, скажімо, розмова з тим чи іншим гостем, я не бачу і не пам’ятаю, щоб хтось спеціально запрошував або ж не запрошував того чи іншого спікера. У своїй роботі я від початку спілкуюся як з більшістю у політиці, так і з меншістю», — висловився він.

Міністр в черговий раз наголосов, що «Єдині новини» будуть існувати до завершення війни. Водночас він додав, що має бути «більш якісний продукт, щоб було цікаво».

Раніше ПЛ писала про те, що в школах хочуть заборонити спілкуватись російською мовою.

Материалы по теме

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button