Общество

У Повітряних силах розповіли, якими ракетами росія обстріляла Україну

У Повітряних силах розповіли, якими ракетами росія обстріляла Україну

російські окупанти 14 січня з дальніх бомбардувальників Ту-22 атакували територію України п'ятьма крилатими ракетами Х-22. Пуски здійснювались із Курської області рф і акваторії Азовського моря.

Про це повідомляють в Telegram Повітряні сили ЗСУ.

"Одна із ракет Х-22, запущена з району Курської області рф близько 15:30, влучила у багатоповерхівку в Дніпрі", — поінформували українські захисники.

У Повітряних силах зазначили, що радіолокаційними засобами було виявлено приблизне місце запуску, висота та швидкість польоту. І жодних сумнівів, що це була саме ракета Х-22 — немає.

"У ЗСУ немає вогневих засобів, здатних збивати даний тип ракет. З початку воєнної агресії росії по території України було випущено понад 210 ракет цього типу. Жодна — не збита засобами ППО", — пояснили наші військові.

Водночас вказали, що маса бойової частини Х-22 — близько 950 кілограмів. Максимальна дальність польоту — до 600 кілометрів. При застосуванні із великих відстаней відхилення від цілі може становити сотні метрів

"Лише зенітні ракетні комплекси, які у перспективі можуть бути надані Україні західними партнерами (мовиться про системи, як Patriot PAC-3 чи SAMP-T), здатні перехоплювати дані повітряні цілі", — підкреслили у Повітряних силах.

Українські захисники закликали звертати увагу лише на офіційні заяви Міноборони, Генштабу чи видів і родів військ ЗСУ, а також ретельно перевіряти будь-які "гучні" висловлювання, що тиражуються у мережі.

По материалам: Подробности

Материалы по теме

Back to top button