Общество

Кросовер та позашляховик — основні відмінності

Вибір автомобілів на сучасному ринку настільки великий, що недосвідченій в технічних питаннях людині буває важко розібратися в особливостях машин різних класів.

Так, наприклад, легко переплутати настільки схожі на перший погляд позашляховик та кросовер. 

У великому виборі авто ви можете особисто переконатися на сторінці https://narscars.com.ua/ua/kiev-r2, і там ви зможете орендувати авто за вигідними цінами. Але якщо ви не знаєте, чим відрізняється кросовер від позашляховика, ми допоможемо вам розібратися.

Відмінні риси позашляховика

Назва говорить сама за себе! Позашляховик — це автомобіль, створений спеціально для їзди по бездоріжжю. Він легко долає складні перешкоди та зберігає стійкість за будь-яких обставин. Такій машині не страшні ані бруд, ані пісок, ані болотисті ґрунти. Ці переваги йому забезпечують:

  • високий дорожній просвіт (від 20 см і вище);
  • колеса великого розміру (від 30 дюймів) із високою боковиною;
  • постійний повний привід;
  • міжосьовий диференціал;
  • система блокування між колесами;
  • рамна конструкція або міцний кузов.

Цей позашляховик оснащений частково або повністю залежною підвіскою, що має високий запас міцності.

Що треба знати про кросовер

Кросовер (або, як його ще називають, «паркетник») ідеально підходить для їзди асфальтованими дорогами. Що до бездоріжжя, то тут він багато в чому поступається своєму попереднику. Взагалі кросовер — це легковий автомобіль з підвищеною прохідністю та покращеними ходовими характеристиками, що зовні нагадує позашляховик.

Щоб забезпечити хорошу керованість, а також комфортну їзду поганою дорогою, використовуються незалежні задня та передня підвіски. В цілому, ходова частина кросовера сильніша, ніж у звичайного автомобіля, але до позашляховика їй все одно далеко. Тому тривала їзда бездоріжжям та по пересіченій місцевості на кросовері не рекомендуються.

Материалы по теме

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button