Такого шашлику ви ще не куштували: як зробити маринад до м’яса з одного фрукту
Маринад для шашлику грає важливу роль у тому, щоб м’ясо мало м’яку структуру і було «божественним» на смак.
Содержание
Що треба додати при приготуванні маринаду, розповідає Первая Лента з посиланням на сайт «Шуба».
Що треба додати до маринаду
Маринад на основі популярного зеленого фрукту – ківі – ідеально підходить для будь-якого виду м’яса — свинини, яловичини чи птиці. Цей маринад надзвичайно ефективний завдяки наявності органічних кислот, які допомагають розкласти колаген в м’ясі і зробити його більш ніжним і соковитим.
Для приготування маринаду вам знадобиться (розрахунок на 4 порції):
- свинячий ошийок – 1 кг;
- цибуля – 2шт.;
- ківі – 2шт.;
- томати – 2шт.;
- спеції до смаку.
Спосіб приготування
Для початку потрібно помити м’ясо, обсушити його і нарізати на середні кубики. Потім очистіть і дрібно наріжте. Далі варто змішати шматочки свинини з ківі, додати спеції, посолити, поперчити і добре перемішати. Маринад потрібно відправити у холодильник на 30 хвилин.
Поки м’ясо в холодильнику, очистіть цибулю і наріжте її кільцями товщиною 5 міліметрів. Помідори потрібно помити, обсушити і нарізати кружечками товщиною 1 сантиметр.
На шампури нанизуйте у такому порядку – свинина, цибуля і помідори. Смажити шашлик потрібно на розжареному вугіллі, періодично перевертаючи, 20 -30 хвилин. Готовий шашлик краще подавати до столу відразу, коли він ще гарячий.
Раніше ПЛ писала про те, які продукти не рекомендується зберігати в холодильнику.