Политика

Зеленський у США: що відомо про план перемоги та кому його буде представлено

Президент України Володимир Зеленський прибув до Сполучених Штатів, де матиме ряд важливих зустрічей, зокрема з Джо Байденом.

Глава держави хоче представити американському колезі план перемоги. Також цей план буде передано для ознайомлення кандидатам в президенти США Камалі Гарріс та Дональду Трампу.

Про це розповідає Первая Лента з посиланням на Politexpert.

Які плани Зеленського у США                    

У неділю, 22 вересня, Зеленський відвідав завод у Пенсильванії, який займається виробництвом 155-міліметрових артилерійських снарядів. Їх регулярно відправляють до України у межах військової допомоги. Зеленський подякував співробітникам підприємства. За словами президента України, завод продовжить нарощувати виробництво.

Від сьогодні і до середи він перебуватиме у Нью-Йорку, де візьме участь у засіданні Генасамблеї ООН високого рівня. А в четвер —  виконає переліт до Вашингтона: там проведе зустрічі з чинним президентом Джо Байденом та обома конкурентами у поточній кампанії — Камалою Гарріс та Дональдом Трампом, а також з обома партіями у Конгресі. Зеленський ознайомить їх зі своїм планом перемоги, який досі залишається утаємниченим.

Що відомо про план перемоги Зеленського

Звернення до українців президент Зеленський записав на облавку літака дорогою до Сполучених Штатів, під час якого і сказав про таємничий план перемоги. За його словами, першими з планом Зеленського ознайомляться партнери України.  Він розраховує, що світові лідери підтримають його план перемоги і заявив, що вже цієї осені буде вирішено хід війни, яку розв’язала РФ проти України.

Але досі про зміст план перемоги Зеленського відомий лише у загальних рисах. В інтервʼю журналу New Yorker він розповів, що в плані йдеться про вступ до НАТО за пришвидшеним графіком, постачання зброї з меншими, аніж тепер, обмеженнями. Курська операція — також частина плану: вона дає перевагу у можливих переговорах і демонструє слабкість Росії. Йдеться також про довготривалу економічну підтримку. Рішучість партнерів, як вважає Зеленський, має налякати Путіна.

Раніше ПЛ писала про те, де відбудеться другий саміт миру та чи запросять туди Росію.

Материалы по теме

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button