Общество

У Києві митники спалили в печі 2,5 тис. контрафактних товарів Apple (відео)

У Києві митники спалили в печі 2,5 тис. контрафактних товарів Apple (відео)

У Києві митники знищили в печі 2,5 тисячі одиниць контрафактних товарів торгової марки Apple. Серед них були навушники, блоки живлення, перехідники та інші аксесуари. 

Відео процедури опублікували на сторінці Київської митниці в Facebook.

Там пояснили, що товари ввозилися до України поштовими каналами та в міжнародних експрес-відправленнях невеликими партіями з порушенням охоронюваних законом об’єктів прав інтелектуальної власності компанії "Apple Inc".

У коментарях до публікації деякі українці обурилися. Мовляв, замість того, щоб знищувати аксесуари, можна було передати їх на потреби Збройних сил України або людям, які постраждали від війни.

У Києві митники спалили в печі 2,5 тис. контрафактних товарів Apple (відео)Митники пояснили, що рішення про знищення чи не знищення контрафактної продукції приймає лише правовласник, у цьому випадку компанія Apple. Митниця жодним чином не може вплинути на це. 

"Позиція компанії Apple — знищити, адже контрафактні товари не мають використовуватися ніде. І в даному випадку, функція митниці — контроль за дотриманням законодавства в сфері захисту прав інтелектуальної власності, які належать правовласнику торгової марки. Це світова практика, і Україна не виняток і дотримується міжнародних норм в сфері захисту прав інтелектуальної власності. Тому, роздати пенсіонерам ми не можемо, як і передати в ЗСУ чи ще комусь", — зазначили в Київській митниці.

По материалам: Подробности

Материалы по теме

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button