Спорт

Ще один британський боксер кинув виклик Усику: що про нього відомо

Чемпіон світу в бріджервейті за версією Всесвітньої боксерської ради (WBC) Лоуренс Околі кинув виклик абсолютному чемпіону світу в надважкій вазі Олександру Усику.

Про це повідомляє Первая Лента з посиланням на iFL TV.

31-річний британець готовий зустрітись на рингу проти українського боксера, який нещодавно став володарем титулу чемпіона світу в новому дивізіоні між першою важкою вагою і хевівейтом – бріджервейті (до 101,6 кг).

На думку Околі, він має стати наступним суперником зі Сполученого Королівства для Усика. Він захоплюється досягненням українця і визнав сенсаційний талант абсолютного чемпіона в надважкій вазі. Водночас самовпевненому британцю вистачає сміливості заявляти, що Усик давно не боксував із швидкісним бійцем.

«Тож я буду радий, якщо він захоче створити спадок, стати чемпіоном світу в трьох вагових категоріях. Я зараз – чемпіон світу в трьох дивізіонах. Якщо він хоче стати чемпіоном у трьох вагових категоріях, то зробімо це», – заявив Околі.

Однак, чемпіону у бріджервейті не судилось стати наступним суперником Усика. Український чемпіон, найімовірніше, спершу проведе бій-реванш проти британця Тайсона Ф’юрі. «Циганський Король» активував опцію другого поєдинку в контракті бою за титул абсолюта.

Що відомо про Лоуренса Околі

Британський професійний боксер першої важкої ваги.

Околі почав займатися боксом лише в сімнадцять років, тому рідко з’являвся на міжнародних турнірах. Але у квітні 2016 року він несподівано для багатьох виграв європейський олімпійський кваліфікаційний турнір в Самсуні і отримав право на виступ на Олімпійських іграх 2016. На Олімпіаді він переміг в першому бою Ігоря Якубовського (Польща), а в наступному бою програв Ерісланді Савону (Куба).

Після Олімпіади Околі перейшов до професійного боксу. У 2018 році завоював вакантний титул континентального чемпіона за версією WBA. У цьому ж році  додав титул чемпіона Британської Співдружності за версією CBC, а трохи пізніше заволодів ще й титулом чемпіона Великої Британії за версією BBBofC.

У 2021 році Околі став новим чемпіоном світу WBO, здобувши перемогу над Кшиштофом Гловацьким.

Раніше ПЛ писала про те, що ФІФА анонсувала нововведення щодо важливого футбольного правила.

Материалы по теме

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button