Бизнес

 Борги та скорочення в WOG правда чи чутки?

Упродовж 22 років існування найбільшої мережі АЗС України було вкладено багато сил та фінансів в розвиток компанії, щоб стати одним з лідерів імпорту палива.

Через такий успіх конкуренти аби зіпсувати репутацію поширюють чутки навколо «ВОГ»? 

Давайте дізнаймось як насправді справи у компанії WOG?

У 2016 році Державна фіскальна служба звинуватила “ВОГ” у відмові на сплату мита і збільшила акцизний збір до 400 млн грн. Але більшість експертів не погодились з цими обвинуваченнями та порадили власникам West Oil Group подати зустрічну заяву. На судовому засіданні було доведено, що “ВОГ” вчасно сплачували податки з першого дня заснування компанії. В ході цієї судової справи перемогу отримав імпортер палива, який й надалі проходить перевірки гідно та без порушень.

Різке скорочення співробітників – ще одна чутка про WOG?

Говорити про скорочення у «ВОГ» недоречно, бо якщо зайти на офіційний сайт компанії можна побачити, що штат налічує понад 7 тисяч осіб. У зв’язку з розширенням компанії: відкриттям нових АЗС, WOG Cafe, WOG Market, доступно багато вакансій. 

Реструктуризація боргів WOG

Щоб постійно розвивати бізнес: будувати нові АЗС, вдосконалювати обслуговування та користуватись новітніми технологіями, WOG отримала кредитні кошти від національних банків України. У зв’язку з цими подіями, в інтернеті з’явилися чутки, що “ВОГ” не зможе повернути гроші банку і незабаром взагалі збанкрутує.   

У 2018 році відбувся девальваційний процес гривні, через ці обставини власники запросили реструктуризацію боргів “ВОГ”. 

Взагалі реструктуризація проводиться для того, щоб:

  • змінити термін і розмір обов’язкового платежу;
  • обміняти борг на частину у власності;
  • списати частину боргу.

Суть реструктуризації боргів WOG – збільшити термін й розмір обов’язкового платежу. Ощадбанк – перший хто відповів на запит про перерахунок боргу, після процедури з 2019 року імпортер палива виконує усі обов’язки платника. 

Пресслужба “ВОГ” заявила, що банк ПУМБ провели реструктуризацію на 10 років. Запропонований договір банком із зазначеним терміном повної сплати заборгованості та ринкова ставка вигідна як компанії, так і кредиторові.

Також реструктуризацію провів Укрексімбанк, продовжив термін сплати боргу на 15 років. У 2015 році Рівненський Госпсуд відхилив заяву Укрексімбанку про нестабільне фінансове положення WOG і подальшій відмові від своєчасного погашення кредиту і на сьогодні банк немає кредиторських вимог до компанії, які були раніше. 

Як вплине реструктуризація на ВОГ?

Сьогодні WOG заправка – це не просто бензоколонка з імпортним паливом за стандартом Євро 5, а багатофункціональний комплекс з:

  • кафе, де широкий вибір смачної їжі від популярного ресторатора;
  • продуктовими й автокрамницями;
  • автомиттям;
  • зручним мобільним застосуванням; 
  • поштовим відділенням.

Реструктуризація дозволить WOG й далі впевнено триматися на вітчизняному ринку нафтопродуктів, зростати, впроваджувати у бізнес інноваційні технології й водночас активно та швидко сплачувати кредити.

Прибуток за минулий рік складає більше ніж 25 млрд грн, така цифра говорить про успішну діяльність компанії й стабільне фінансове положення.

На цьому компанія WOG не зупиняється, кожне нововведення підкорює серця клієнтів. Обслуговування, яке пропонує компанія не зустрічається ні на одній іншій заправці в Україні. Завдяки грамотній реструктуризації боргів, «ВОГ» входить в сотню найбільших приватних компаній за версією Forbes і займає там 22 місце. Не зважаючи на кредит WOG налічує 20 нафтобаз, близько 400 заправних станцій на кожній з яких власний маркет і кафе.

Материалы по теме

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button