Лайфстайл

Шланги для поливу — річ, необхідна в господарстві

Шланг потрібен тим, хто має присадибну ділянку, адже зазвичай поруч із будинком облаштовують газони, овочеві грядки або висаджують квіти. Усе це потребує догляду й передусім поливу. Носити відра з водою — це вчорашній день, для цього зручно використовувати садовий шланг. На https://www.leroymerlin.ua/f/%D0%A8%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B3%D0%B8_%D1%81%D0%B0%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D1%96.ea2b8b5d-dccd-4c23-a1ea-2621d6c399ea ви знайдете різноманітні шланги для садівництва та інші господарчі товари для дому й квартири. Тут є необхідні речі для ремонту та дизайну інтер’єру, різноманітні матеріали та фурнітура. Якщо ви прагнете затишку та комфорту за помірні гроші — вам обов’язково потрібно завітати до цього магазину.

Характеристики й різновиди

Які ж параметри можна вважати ключовими для садового шланга? Це передусім:

  • довжина (7–50 м);
  • діаметр (0,5–1,25 дюйма);
  • зносостійкість;
  • призначення (полив або перекачування води);
  • тип поливу (звичайний або крапельний);
  • вид (на відріз або в бухтах).

Шланги для крапельного поливу бувають перфоровані та зрошувальні. Крім того, є кілька типів шлангів для перекачування води: гофровані (підходять для будь-яких типів рідин), технічні (лише для води) та рукава для мотопомп.

Матеріал для виготовлення шлангів

Гума чи пластик — який матеріал кращий? Звичайно, надійніший та довговічніший варіант — це гума, особливо зі спеціальним армованим плетінням. Проте такі моделі досить важкі, тому їх зазвичай використовують для стаціонарного поливу, який не потребує постійного скручування та перенесення шланга.

Пластикові шланги виготовляються з полівінілхлориду. Якщо ж ви побачите гофровані шланги з поліетилену високого тиску, пам’ятайте, що їхнє призначення — захищати кабелі або інші дроти, а перекачувати ними воду не можна. До того ж вони швидко руйнуються під впливом ультрафіолету, тому їх використовують переважно під землею.

Однією з переваг пластикових шлангів вважається гладкість внутрішніх стінок, тому їхня пропускна здатність набагато вища, ніж у гумових. Крім того, вони досить добре переносять перепади температур, спеку та морози, що важливо, якщо ви плануєте використовувати їх у приміщеннях без опалення.

Будь-який шланг повинен витримувати напір води, яка до нього подається. Важливо, щоб робочий тиск був принаймні втричі меншим, ніж задекларований максимальний, тоді не виникне проблем, пов’язаних із пошкодженням цілісності шланга.

Материалы по теме

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button