В мире

Новий лідер ХАМАС запропонував Ізраїлю неочікувану угоду

Деякі партнери прем'єра по коаліції наполягають на тому, що Ізраїль не повинен укладати угоду з ХАМАСом.

Новий глава проіранського радикального угруповання ХАМАС Ях’я Сінвар, якого називали проблемою та викликом для Ізраїлю, запропонував неочікувану угоду. Через єгипетських і катарських посередників він передав офіційним особам Ізраїлю повідомлення з пропозицією про угоду про припинення вогню.

Про це пише Первая Лента з посиланням на CNN.

Варто зазначити, що Сінвар передав пропозицію ізраїльтянам напередодні важливого саміту, проведення якого запланована на кінець тижня. Чи погодиться на цю угоду прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу, наразі не відомо.

Читайте також: Які країни ЄС визнали Палестину незалежною державою

Посилаючи на свої джерела, виданняпише, що союзники прем’єра підтримують таку пропозицію. Ба більше, очевидно й сам ізраїльський прем’єр-міністр готовий на угоду. Водночас головний безпековий орган країни налаштований більш скептично, враховуючи те, що Нетаньягу отримає шалений спротив з боку ультраправих міністрів. Окрім цього, офіційні особи США почали тиснути, закликаючи до угоди про припинення війну.

Також Форум сімей заручників і зниклих безвісти закликав Ізраїль і ХАМАС укласти угоду щодо припинення війни та обміну заручниками. Там вважають, що угода є єдиним способом повернути заручників додому живими. Але деякі партнери прем’єра по коаліції вже дали зрозуміти, що Ізраїль не повинен іти на цю угоду з ХАМАСом.

Раніше ПЛ писала про те, чому у Венесуелі спалахнули масштабні протести.

Материалы по теме

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button