Политика

Скільки ще триватиме війна в Україні: колишній генсек НАТО дав проноз

Російський диктатор Володимир Путін очікує, що президентські вибори у США 5 листопада принесуть зміни на його користь.

Колишній генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен поділився прогнозом щодо тривалості війни в Україні. Про це пише Первая Лента з посиланням на його інтервʼю для N-TV.

За його думкою, війна, ймовірно, триватиме ще довгий час, оскільки Росії не вдалося швидко захопити всю Україну, як планував Путін. Наразі глава Кремля сподівається на замороження конфлікту та окупацію східної частини країни, роблячи ставку на слабкість західних союзників України.

Расмуссен прогнозує, що війна триватиме щонайменше до кінця 2024 року, оскільки російський диктатор сподівається на зміни в американській політиці після президентських виборів у листопаді.

Ексгенсек НАТО зазначив, що Україна повинна отримати всю необхідну допомогу, щоб мати змогу відкинути росіян назад. Адже у разі перемоги Путіна, як вважає Расмуссен, у нього з’явиться апетит до подальшої агресії, що може стати сигналом для автократів по всьому світу, зокрема для Сі Цзіньпіна у Китаї.

В звʼязку з цим Расмуссен закликав до рішучого політичного керівництва в Європі, яке могло б ефективно донести до своїх громадян, що дуже важливо запобігти успіхам Путіна в Україні, інакше інші диктатори отримають «зелене світло» до агресії проти сусідніх країн.

Раніше американський сенатор назвав несподівану причину війни РФ проти України.

Материалы по теме

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button