Бизнес

Чому важливо підтримувати український бізнес: названі головні причини

З початку повномасштабної війни в України на ринку спостерігається збільшення українських брендів.

Потроху товари українських підприємців заполоняють усі регіони. Втім, покупці не охоче підтримують вітчизняний продукт.

Чому важливо підтримувати український бізнес, розповідає Первая Лента з посиланням на Новини Pro.

Чому важливо підтримувати українське

Для початку варто розуміти, що підтримка товарів від українських виробників – це підтримка національної економіки. Справа в тому, що малий та середній бізнес є основою економіки будь-якої країни. Таким чином, якщо ви їх підтримуєте, то український виробник лише зростає, міцнішає та розвивається, а отже може масштабуватися, збільшуючи робочі я наших громадян.

Разом з тим відбувається і збільшення податкових надходжень. А податки, які сплачують місцеві підприємства, можуть бути направлені для розвитку:

  • інфраструктури;
  • освіти;
  • охорони здоров’я;
  • інших важливих сфер.

Ба більше, завдяки цим надходженням можливо навіть досягти фінансової стабільності в країні.

Є ще декілька важливих причин:

  • Якість та безпека продуктів на вищому рівні. Українські виробники підпорядковуються національним стандартам якості. Ба більше, якщо ви купуватимете у місцевого виробника, то отримаєте лише максимально свіжий продукт, адже товару не довелось долати тисячі кілометрів, щоб потрапити на полицю магазинів в Україні.
  • Прозорість виробництва. Місцевих підприємців контролюють більше, а тому цей факт ускладнює підробку продукту.
  • Екологічні переваги. Місцеві продукти не потрібно перевозити на надто великі відстані, а отже, і викиду вуглецю в атмосферу буде набагато менше, ніж від закордонного виробника. Крім того, місцеві виробники часто використовують екологічніші методи виробництва, дбаючи про довкілля.
  • Підтримка національної культури та традицій. Коли ви купуєте товари від наших підприємців, то підтримуєте традиційні ремесла та галузі, які до того ж що є частиною нашої культурної спадщини. Багато виробників прагнуть розвивати національні бренди, а це означає, що вони можуть стати впізнаваними у всьому світі. Купуючи українське, ви формуєте гордість за національну продукцію і в такий спосіб зміцнюєте національну ідентичність.
  • Стійкість та незалежність. Купуючи українські товари, ви допомагаєте країні ставати економічно незалежною, адже не буде потреби купувати товари за кордоном. Також у такий спосіб місцеві виробники стануть менш вразливими до глобальних економічних криз та навіть коливань на світових ринках.
  • Підвищення конкурентоспроможності та розвиток. Якщо українці надаватимуть перевагу вітчизняному виробнику, то ті матимуть стимул розвиватися, впроваджувати нові технології та інновації. Як результат, вони досягатимуть більшого успіху та виходитимуть на міжнародні ринки, а отже, лише збагачуватимуть все більше економіку країни.

Раніше ПЛ писала про те, що в Україні можуть запровадити нову класифікацію бізнесу.

Материалы по теме

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button