Лайфстайл

Як пришвидшити достигання перців, щоб зібрати їх до перших морозів

Кожен городник бажає зібрати багатий урожай солодких перців.

Втім, часто трапляється так, що плоди дозрівають нерівномірно або ж цей процес затягується аж до перших заморозків. Щоб пришвидшити дозрівання перців і вберегти врожай від осінніх холодів, Первая Лента радить скористатися кількома простими, але ефективними методами.

Регулярний полив

Волога надзвичайно важлива для рослин. Регулярний, але помірний полив сприятиме активному росту і розвитку кущів, що допоможе швидше дозріти плодам.

Мульчування

Шар мульчі (солома, скошена трава) допоможе зберегти вологу в ґрунті, запобігти перегріванню коренів та створить сприятливі умови для розвитку корисних мікроорганізмів.

Збалансоване підживлення

Добрива з високим вмістом калію і фосфору стимулюють дозрівання плодів. Ці елементи живлять рослину і допомагають їй спрямувати сили на формування смачних і соковитих перців.

Створення теплих умов

Якщо температура вночі опускається нижче +18 градусів, накрийте кущі перцю агроволокном або плівкою. Це допоможе зберегти тепло і прискорить дозрівання.

Обережне обрізання

Видалення зайвих пагонів і листя покращить вентиляцію куща та забезпечить плодам більше сонячного світла.

Збір недозрілих плодів

Якщо прогнозуються заморозки, потрібно зібрати ще зелені перці. Дозрівати вони будуть і в кімнатних умовах, хоча смак може бути трохи менш насиченим.

Важливо також пам’ятати, що кожен сорт перцю має свої особливості, тому потрібно підбирати догляд, враховуючи сортові вимоги. Не перестарайтеся з підживленням і поливом, щоб уникнути розвитку хвороб. Спостерігайте за погодою і при перших ознаках похолодання вживайте заходів для захисту рослин.

Раніше ПЛ писала про те, коли потрібно копати картоплю, щоб вона довше зберігалася.

Материалы по теме

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button