Финансы

Чи підвищать в Україні тарифи на світло і скільки платитимемо

Рішення щодо підвищення тарифів поки остаточно не ухвалено, але обговорення ведуться.

В Кабміні розглядають можливість підвищення тарифів на електроенергію. Це пов’язано з атаками росіян на енергетичну інфраструктуру, які призвели до втрати понад 8 гігават енергетичних потужностей.

Як зазначається, тариф на світло може зрости з рівня 2,64 до 3,5-4 гривень за кіловат-годину. Таке підвищення ціни дозволить підготуватись до наступного опалювального сезону.

Таку думку висловила заступниця очільника Міненерго Світлана Грінчук у ефірі телемарафону. Про це пише Первая Лента з посиланням на «Телеграф».

За словами чиновниці, рішення щодо підвищення тарифів поки не ухвалено, але обговорення і розрахунки ведуться. Вона зауважила, що підвищення тарифів неминуче, тому що починаючи з 22 березня ворог масово атакує і дуже прицільно б’є по українським енергооб’єктам. За даними Міненерго, на сьогодні втрачено більше 8 гігават і «це величезний обсяг генеруючих потужностей».

Варто зазначити, що зміст енергетичної системи у стабільному режимі – це нелегке завдання. У зв’язку з важкою ситуацією необхідно підвищення тарифів для забезпечення сталого функціонування енергетичної системи.

Крім того, в Кабміні також розглядають можливість запровадження аварійних відключень світла.

Раніше ПЛ писала про те, що українські пенсіонери можуть не платити один із податків.

Материалы по теме

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button