В миреПолитика

США закликають Ізраїль перейти до нової тактики у війні з ХАМАС

Сполучені Штати Америки закликають Ізраїль змінити тактику ведення бойових дій у Секторі Газа.

Там пропонують зосередитись на точкових ударах по скупченню бойовиків ХАМАС.

Таку заяву зробив радник Білого дому з національної безпеки Джейк Салліван. Про це повідомляє Первая Лента з посиланням на Reuters.

За словами Саллівана, Силам оборони Ізраїлю варто перейти до іншої фази війни, яка буде орієнтована на удари по ватажкам бойовиків та на операції, що спираються на розвідку.

В Білому домі зазначили, що досі ведуться дискусії між США та Ізраїлем з приводу термінів та умов переходу до нової тактики ведення боїв у Секторі Газа. Салліван також зауважив, що обговорював терміни переходу до нової тактики на своїх зустрічах з главою уряду Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху, військовим кабінетом та керівниками ЦАХАЛ.

Разом з тим, кілька високопосадовців у коментарі виданню повідомили, що менш напружена фаза в Секторі Газа має розпочатися протягом найближчих тижнів.

Нагадаємо, що 7 жовтня бойовики ХАМАС вторглися до Ізраїлі. 24 листопада між Ізраїлем та ХАМАСом було оголошено тимчасове перемир’я для звільнення заручників. Сторони домовилися про припинення вогню на чотири дні, а потім вдалося його продовжити ще на два дні за умови, що бойовики звільнять більшість заручників.

Раніше повідомлялось, Угорщина погрожує Україні перешкоджати подальшим переговорам щодо вступу України до ЄС.

Материалы по теме

Back to top button