В мире

В російському Орську прорвало дамбу: яка ситуація у місті зараз і скільки будинків опинилось під водою

Російське місто Орськ поступово перетворюється в міфічну країну Атлантиду після прориву дамби.

Рівень води у цьому населеному пункті відзначають як критичний.

Про це повідомляє Первая Лента з посиланням на російські ЗМІ. Через затоплення в Орську рятувальники були змушені вплав добиратись до будинків, щоб допомогти людям вибратися з підтоплених осель.

Орськ продовжує іти під воду

Російські пропагандисти повідомляють, що Орськ продовжує затоплювати після прориву греблі. Зокрема, ширина обвалення гідротехнічної споруди становить 10 метрів, а рівень річки Урал, станом на ранок 6 квітня, – 9,27 метра, що на 2 метри перевищує небезпечний рівень.

Міський голова Орська зазначає, що підтоплена половина території Старого міста і додав що існує ризик ізоляції мікрорайону. Водночас він зауважив, що на греблі в Орську є два пошкодження, на одному з яких призупинили течію води.

За останніми даними, у Старому місті підтоплені понад 600 будинків на 9 вулицях. Для евакуації жителів задіяно понад 500 рятувальників та 75 плавзасобів.

Місцева влада повідомляє, що в Оренбурзькій області підтоплено 2556 житлових будинків, евакуйовано 4208 осіб. В цілому у 31 районі російської області через затоплення перекрили 47 мостів і 106 ділянок автомобільних доріг.

За оцінкою мера Орська, ситуація з підтопленням «стрімко розвивається в найгіршу сторону», а піде вода «не раніше ніж через 1,5 – 2 тижні». Водопостачання Орська знизилося на 30%, частина обладнання підтоплена, запустити його дистанційно складно. Також у Старому місті відзначаються проблеми з інтернетом і зв’язком.

У пунктах тимчасового розміщення вже знаходяться 230 осіб, зокрема 73 дитини. Також частина людей евакуюється сама та намагається врятувати своїх тварин. Повідомляється про мінімум двох загиблих, інформація щодо третього загиблого уточнюється.

Раніше ПЛ писала про те, чому поляки почали масово скуповувати житло в Іспанії.

Материалы по теме

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button