В миреПолитика

«Політичний шантаж»: Байден розкритикував рішення Сенату щодо допомоги Україні

Американський лідер Джо Байден різко відреагував на невдале голосування Сенату щодо допомоги Україні.

Фото: Слово і діло

Відповідальність за провал він поклав на республіканців.

Про це повідомляє Первая Лента з посиланням на повідомлення Байдена у Twitter (X).

Президент назвав голосування Сенату «політичним шантажем» та звинуватив республіканців у політичних іграх. Він зазначив, що республіканці за будь-яку ціну намагаються проштовхнути свою однобічну прикордонну політику.

«Це політичний шантаж, однозначний і простий. Ставки надто високі, а наслідки — надто значні для політичних ігор», — підкреслив Байден.

Водночас посол України у США Оксана Маркарова пояснила, що рішення Сенату – не являються голосами проти України. Вона зазначила, що сенатори запевнили українську сторону, що внутрішньополітичні події у Конгресі США не впливатимуть на подальшу допомогу нашій державі, яку буде продовжено завдяки двопартійній підтримці.

За її словами, провальне голосування Сенату по законопроекту про пакет міжнародної допомоги не позбавляє можливості повторного внесення законопроекту на голосування найближчим часом.

Маркарова додала, що буде продовжуватись активна робота і до Різдва заплановано ряд важливих зустрічей, в ході яких Конгрес таки підтримає гуманітарну, енергетичну, оборонну та фінансову допомогу Україні.

Раніше повідомлялось, що друг України в Сенаті США раптом закликав не підтримувати виділення фінансової допомоги Києву.

Материалы по теме

Back to top button