Политика

Колишня представниця республіканців заявила про існування «путінського крила» в партії

Ліз Чейні попередила про існування «путінського крила» в Республіканській партії.

Про це повідомляє Первая Лента з посиланням на CNN.

Вона вирішила оприлюднити цю інформацію після того, як колишній президент США Дональд Трамп відреагував на смерть російського опозиціонера Олексія Навального, фактично не згадавши ані його, ані главу Кремля Володимира Путіна.

«Ми повинні серйозно поставитися до того, до якої міри у вас зараз є путінське крило в Республіканській партії. Я вважаю, що проблема цього виборчого циклу полягає в тому, щоб путінське крило Республіканської партії не захопило Західне крило Білого дому», — сказала Чейні в інтерв’ю Джейку Тапперу на CNN в програмі «Про становище в країні».

Варто зазначити, що американський лідер США Джо Байден і його головний опонент на виборах в президенти США Дональд Трамп по-різному відреагували на смерть ув’язненого російського опозиціонера.

Байден у своїх коментарях у Білому домі після оголошення про смерть Навального, заявив, що провина лежить на Путіні і його прибічниках.

Водночас Трамп в своєму дописі нічого не сказав безпосередньо про Навального, який його кампанія назвала офіційною відповіддю на смерть опозиціонера. В той же час він більше 20 разів публікував дописи на різні теми, включаючи його кримінальні справи та політичних опонентів.

Раніше у лютому одіозний політик також заявив, що дозволив би Росії робити «все, що вона захоче» з будь-якою країною-членом НАТО, яка не дотримується рекомендацій щодо витрат, і не пропонував би такій країні захист США.

Колишня представниця республіканців заявила, що ще не прийняла остаточне рішення, чи буде балотуватися в президенти, як третя сторона, але запевнила, що зробить усе необхідне, щоб не допустити перемоги Дональда Трампа.

Нагадаємо, Маркарова розповіла, що робитиме Україна, якщо президентом США знову стане Трамп.

Материалы по теме

Back to top button