Хто з чоловіків зараз може виїжджати за кордон і які для цього потрібні документи

Верховна рада підтримала прохання президента про продовження загальної мобілізації та воєнного стану в Україні до 14 травня 2024 року.

У такий особливий період діють обмеження на виїзд за кордон військовозобов’язаних віком від 18 до 60 років. Однак є певні винятки з правил, які передбачені законом.

Хто може зараз виїхати за кордон, розповідає Первая Лента з посиланням на постанову №57 Кабінету Міністрів України «Про затвердження Правил перетинання державного кордону громадянами України».

Хто має право виїхати за кордон

За наявності відповідних документів покидати межі України під час воєнного стану мають право такі категорії громадян України:

Які сімейні обставини дозволяють перетнути кордон

Виїхати за кордон мають право:

Люди яких професій можуть виїхати за кордон

Хто може перетнути кордон з ціллю допомоги ЗСУ

Які документи потрібні для виїзду за кордон

Будь-який громадянин України, який перетинає кордон повинен мати при собі внутрішній паспорт (паспорт громадянина України) та закордонний паспорт.

Військовозобов’язаним особам також потрібно мати документи, які підтверджують підставу виїзду.

Окрім зазначених документів для кожної категорії, під час виїзду потрібно мати довідку з ТЦК (це може бути витяг з протоколу ТЦК про ухвалене рішення про відстрочку, висновок ВЛК про визнання людини тимчасово непридатною до військової служби за станом здоров’я на строк до шести місяців) та військово-облікові документи з записом про відстрочку — військовий квиток або тимчасове посвідчення.

Раніше ПЛ писала про те, як пропонують карати ухилянтів.

Exit mobile version