Общество

Цей сироп від кашлю може вбити: у ВООЗ б’ють на сполох

Фото: Веселка

Ці препарати зафіксували в Америці, Східному Середземномор’ї, Південно-Східній Азії та Західній частині Тихого океану.

Про це пише Первая Лента із посиланням на публікацію ВООЗ.

Як зазначили у ВООЗ, ці препарати виготовляються компанією Pharmix Laboratories у Пакистані. Вперше вони з’явились на Мальдівах і в Пакистані. Деякі із цих засобів також знайшли в Белізі, Фіджі та Лаосі. Виявлені ліки містили в собі небезпечно високий рівень етиленгліколю. Сама ж фармкомпанія не коментує дану ситуацію.

ВООЗ не повідомляють про якісь побічні ефекти щодо вироблених у Пакистані сиропів, проте закликають країни посилити пильність і проводити перевірку продуктів, які були вироблені компанією у період з грудня 2021 року по грудень 2022 року.

Варто наголосити, що поки невідомо, чи є препарати виробництва Pharmix Laboratories в Україні.

Також у ВООЗ нагадали, що торік через неякісні ліки з Індії та Індонезії в усьому світі загинуло 300 дітей.

Небезпечну сировину у сиропі Alergo виявили під час звичайної перевірки Управлінням з контролю за продуктами й ліками Мальдів у листопаді та підтверджено австралійським регулятором.

Надалі проводилась перевірка виробничих потужностей Pharmix Управлінням з регулювання лікарських засобів Пакистану. В результаті виявили, що ряд інших продуктів також містив у собі небезпечну речовину. Компанії повідомили, що вони мають припинити виробництво всіх пероральних рідких ліків. Також Управління випустило попередження про відкликання препаратів.

Загалом постраждали 23 партії сиропу Alergo, суспензії Emidone, сиропу Mucorid, суспензії Ulcofin і сиропу Zincell. За межами Пакистану поки що знайдено лише Alergo.

Рівень токсину коливався від 0,62% до 0,82% при допустимому рівні не більше 0,10%. Він виявлений у препаратах для лікування алергії, кашлю та інших проблем зі здоров’ям.

У ВООЗ наголошують, що згадані препарати становлять небезпеку, і їх використання, особливо у дітей, може призвести до серйозних наслідків і навіть смерті.

Нагадаємо, відомий український блогер розкритикував Єфросініну за розкішне життя.

Материалы по теме

Back to top button