Финансы

Українцям виплатять по 3000 грн: хто може розраховувати на виплати

До Дня Незалежності держава виплатить одноразової фінансової допомоги певним категоріям громадян.

Максимальний розмір такої допомоги складе 3100 гривень. Дана ініціатива має на меті підтримати людей з інвалідністю, колишніх ув’язнених концентраційних таборів, а також тих, хто отримав інвалідність внаслідок загальних захворювань.

Одержувачів цієї допомоги можна поділити на кілька груп. Спосіб отримання і розмір допомоги буде залежати від того, до якої з груп належить особа. Про це повідомляє Первая Лента з посиланням на OBOZ.ua.

Перша група – пенсіонери. Вони автоматично отримають одноразовий платіж разом з пенсією за серпень. Для цього громадянам необхідно мати в своїй пенсійній справі документ, який засвідчує відповідний статус.

Друга група – військовослужбовці. До цієї категорії входять військові, поліцейські, працівники органів внутрішніх справ різних рангів, а також співробітники державної пенітенціарної служби та судової охорони.

Третя група – особи, які не перебувають на обліку. Для отримання допомоги цій категорії громадян потрібно подати заяву та надати паспорт, ідентифікаційний код платника податків, документ, що підтверджує їх статус та виписку з банку про відкриття рахунку.

Хто може отримати додаткові виплати

Відповідно до положень, ухвалених Кабінетом міністрів Укарїни, право на одержання допомоги мають особи, що отримали інвалідності внаслідок воєнних дій, а також ті, хто пережив ув’язнення у концтаборах чи гетто у дитинстві і в подальшому отримали статус інваліда через хворобу, нещасний випадок на виробництві або інші причини. Розмір виплат залежить від групи інвалідності:

  • І група – 3100 гривень;
  • ІІ група – 2900 гривень;
  • ІІІ група – 2700 гривень.

Також передбачені виплати у розмірі 1000 гривень для учасників бойових дій, осіб, постраждалих під час Революції Гідності, колишніх неповнолітніх в’язнів та дітей, народжених у місцях примусового утримання. Особи, які відзначені за заслуги перед державою, отримають 3100 гривень.

Члени сімей загиблих ветеранів, захисників України, вдови (вдівці) інвалідів війни, які не вступили у повторний шлюб, а також вдови (вдівці) учасників бойових дій та жертв нацизму, отримають допомогу у розмірі 650 гривень. Учасників війни, колишнім в’язнів, осіб, які вивезені на примусові роботи, дітей партизан та інших борців проти нацизму очікують додаткові виплати у розмірі 450 гривень.

Варто зазначити, що на допомогу можуть розраховувати особи, які отримали відповідний статус до 24 серпня поточного року. У разі, якщо виплати не надійдуть до 1 жовтня, можна звернутися до Пенсійного фонду України або ЦНАПу до 1 листопада.

Раніше ПЛ писала про те, які пенсійні виплати та пільги передбачені для осіб зі статусом учасника бойових дій.

Материалы по теме

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button