Общество

В Росії заочно арештували відому українську співачку: названа причина

Джамала публічно говорила про жахливі злочини російських окупантів в Бучі та Ірпені.

Фото: Новинарня

Українську співачку кримськотатарського походження Джамалу, яка добре відома на Росії, намагаються звинуватити у всіх гріхах через те, що артистка відкрито говорить про звірства путінського режиму в Україні.

Раніше переможницю «Євробачення-2016» в РФ оголосили в розшук, та тепер московська прокуратура подбала про її заочний арешт.

Про це пише Первая Лента з посиланням на пропагандистське інформагентство ТАСС.

Повідомляється, що російський суд заочно заарештував Джамалу. Рішення офіційно було підтверджено московською прокуратурою.

Причиною стали категоричні дописи народної артистки України про кровожерливість російських загарбників. Зірка по всьому світу розповідала про страшні злочини в Київській області, а саме в Бучі та Ірпені, які росіяни окупували в перші дні повномасштабної війни.

«Щодо Сусани Джамаладінової заочно обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту. Кримінальну справу буде направлено до Басманного районного суду Москви для розгляду по суті за відсутності обвинуваченої, яка перебуває в міжнародному розшуку», – йдеться в повідомленні.

Співачка звинувачується за кримінальною статтею, а саме «публічне поширення під виглядом достовірних повідомлень явно неправдивої інформації про збройні сили росії, вчинене за мотивами національної ненависті».

Російське відомство аргументує своє рішення, посилаючись на конкретні дописи Джамали, де вона засуджує країну-терористку та злочини окупантів у Бучі та Ірпені, які вразили світову спільноту своїм дикунським характером.

Співачці в РФ загрозує до 10 років ув‘язнення за слова: «Поки світ говорить, а не діє, діють російські кати. Ґвалтують десятирічних дівчат, розважаються тортурами мирних людей у підвалах та розстрілами всіх навколо… стареньких, жінок, дітей. Кожне звільнене від окупантів місто – величезна братська могила. Тільки в Бучі померло близько 400 людей».

Нагадаємо, в Єрусалимі стався черговий теракт.

Материалы по теме

Back to top button