Общество

Чому в Міноборони просять військових не встановлювати застосунок «Резерв+»

Стало відомо, що деякі військові командири віддають підлеглим наказ про реєстрацію у застосунку «Резерв+».

Водночас у Міноборони попросили цього не робити і пояснили чому.

Про це пише Первая Лента з посиланням на інтерв’ю речника Міністерства оборони Дмитра Лазуткіна Radio NV.

За словами чиновника, «Резерв+» не є застосунком для військових, тому чинним військовослужбовцям не потрібно встановлювати його на свій телефон. Деякі командири наказують підлеглим це робити, але у відомстві кажуть, що це — неправильно. Для військових незабаром запустять інший альтернативний застосунок.

«Дуже багато військовослужбовців вирішило, що це їх теж стосується. Деякі командири батальйонів, навіть до нас доходила інформація, наказували: «Так, всі встановіть собі «Резерв+». І були певні проблеми через це», — розповів Лазуткін.

Як повідомив речник Міноборони, для військовослужбовців найближчим часом запустять інший застосунок, який називатиметься «Армія+». У ньому будуть всі опції, які потрібні вже чинним військовослужбовцям. І ось цей застосунок варто буде встановити на телефон усім причетним до ЗСУ.

«Резерв+» очікує на оновлення

Як відомо, застосунок «Резерв+» запрацював з 18 травня і зустрівся з гострою критикою користувачів. Найбільшою претензією є те, програма видає помилкові дані, що людина нібито перебуває у розшуку — і ця інформація відразу ж потрапляє у базу «Оберіг». Щоб виправити таке помилку, потрібно прийти до ТЦК, в онлайн-режимі функція наразі не працює.

Однак в оборонному відомстві повідомляють, що наприкінці червня-початку липня запрацює оновлена версія «Резерв+». У ній будуть нові опції, зокрема — електронний військовий квиток, який є аналогом паперового.

У застосунок додадуть функцію автоматичних направлень на ВЛК: тобто фактично це та ж сама повістка на медкомісію, через яку громадянин буде змушений піти до ТЦК. Водночас у Міноборони запевняють, що електронних повісток не надсилатимуть, бо законодавство не передбачає такого формату оповіщення громадян. А от з юридичного погляду скерування на ВЛК – це не повістка, хоча суть та результат той самий.

Раніше ПЛ писала про те, чи можуть військовозобов’язані оновити особисті дані через ЦНАП.

Материалы по теме

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button