Общество

НБУ оголосив збирання монет для підтримки ЗСУ

НБУ оголосив збирання монет для підтримки ЗСУ

Національний банк України почав благодійну акцію "Смілива гривня". Впродовж наступних трьох місяців по всій Україні триватиме збір монет номіналами 10, 50 копійок та 1, 2, 5 та 10 гривень для потреб Збройних сил України. Про це повідомила пресслужба регулятора.

Наразі в обігу перебуває понад 14 млрд монет на суму понад 5 млрд грн. Значна кількість розмінних монет, зокрема монет номіналом 10 коп. (28,5% від загальної кількості монет в обігу) та 50 коп. (9,3% від загальної кількості) часто не використовується громадянами для готівкових розрахунків та лежить у скарбничках чи кишенях.

Водночас ці кошти можуть допомогти українським захисникам боронити країну від російського загарбника.

Акція "Смілива гривня" — це гарна нагода зробити свій внесок у перемогу, навіть, якщо він становитиме лише 10 копійок. Пункти мобілізації монет працюватимуть із 1 серпня до 31 жовтня 2022 року у відділеннях уповноважених банків — Ощадбанку та ПУМБу. Здавайте монети в банки, а ми відправимо їх на фронт.

З 1 серпня до 31 жовтня 2022 року кожен громадянин зможе долучитися до акції, зібрати монети та принести їх до відділень АТ "Ощадбанк" та АТ "ПУМБ" — не лише в Києві, але майже в усіх регіонах країни, де працюють ці банки, зважаючи на безпечні умови роботи.

НБУ оголосив збирання монет для підтримки ЗСУ

Нагадаємо, що 21 липня НБУ на 25% знизив офіційний курс гривні до долара — до 36,57 грн/дол. США.

По материалам: Подробности

Материалы по теме

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button