Общество

Декілька рекомендацій при виборі нового смартфона

Декілька рекомендацій при виборі нового смартфона

Ринок смартфонів – це тисячі моделей пристроїв від різних виробників, включаючи як світових флагманів індустрії на кшталт Apple і Samsung, так і десятки маловідомих брендів з Китаю та країн Азії.

Вибираючи смартфони в такому розмаїтті, важливо дотримуватися простих порад. Так ви не заплатите за непотрібні функції і користуватиметеся пристроєм із задоволенням.

Операційна система

Існує кілька операційних систем, на яких працюють мобільні пристрої. При виборі операційної системи порівняйте її з тією, яка встановлена на інші ваші пристрої – планшетний або персональний комп'ютер, ноутбук або smart-годинник. Зручно, якщо всі гаджети працюють в одній екосистемі.

Флагмани не завжди кращі

На прикладі iPhone можна зрозуміти, що не завжди флагманські пристрої є найкращим вибором. Наприклад, моделі верхнього сегмента 11-ої серії, які зараз коштують набагато дешевше, ніж у рік випуску, практично нічим не поступаються бюджетним моделям 14-ої серії.
Більше того, смартфони інших виробників у середньому ціновому сегменті цілком здатні задовольняти запити більшості користувачів.

Особливості експлуатації

Звичайно, важливо зрозуміти, за яких умов і для чого ви будете використовувати смартфон. Наприклад, якщо ви берете телефон на роботи, де він може забруднитися або зламатися від удару, немає сенсу купувати модель із тонким корпусом та великим екраном.
З іншого боку, якщо ви часто користуєтеся пристроєм для перегляду фільмів або постінгу контенту в соціальні мережі, вам навпаки може підійти модель з хорошим дисплеєм QLED і передовою камерою.

Оцінка автономності

Час автономної роботи – це другорядний, але важливий чинник. Як правило, чим простіше начинка смартфона, тим довше він працюватиме без підзарядки. Зверніть увагу на тип матриці та розмір екрану, а також потужність процесора. З одного боку, вони можуть бути красивими та швидкими, але з іншого – швидко витрачати заряд.

Особливі можливості

Подумайте, які додаткові можливості обов'язково повинні бути у вашому новому смартфоні. Наприклад, функція безпроводового або швидкого заряджання. Або модуль для проведення безконтактних платежів. Якщо ви плануєте використовувати смартфон для зйомок – переконайтеся, що крім камери з достатньою кількістю мегапікселів, у моделі є функція автоматичної стабілізації та фокусу.

 

По материалам: Подробности

Материалы по теме

Back to top button