Бизнес

Коли очікувати відновлення пасажирських авіаперевезеннь в Україні: відповідь Кубракова

Україна офіційно розпочала переговори з регуляторами США та Євросоюзу щодо відновлення пасажирських авіаперевезень у нашій країні.

Крім того, консультації проводять і з адміністрацією цивільної авіації Ізраїлю.

Про це пише Первая Лента з посиланням на інтерв’ю віце-прем’єра з відновлення — міністра з розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Кубракова РБК-Україна.

Як наголошує Кубраков, наразі не можна говорити про якісь конкретні терміни. Однак українська сторона під час переговорів з регуляторам розповідає про своє бачення, як ринок працюватиме в умовах військового стану, про підходи та алгоритми, а також дає свою оцінку ризиків.

За словами віце-прем’єра, в світі не так багато воюючих країн, де працюють аеропорти, куди в будь-який момент можуть прилітати дрони або ракети.

«Ізраїль – це найуспішніший приклад», — заявив Кубраков, додавши, що Україна має багато консультацій з адміністрацією цивільної авіації саме цієї країни.

Чиновник розповів, що українська сторони має різні сценарії щодо кількості аеропортів, які можуть знову запрацювати в країні, Втім, як говорить міністр, потрібно дочекатися першого офіційного зворотнього зв’язку від регуляторів.

Кубраков стверджує, що є європейські авіакомпанії, які цікавляться і прагнуть бути першими при відновленні роботи українського авіаринку, але він не став уточнювати, що це за компанії. Переговори, як він додав, також ведуться й з трьома українськими компаніями.

«Вони теж підтверджують, звичайно, що вони хочуть літати тут, це їхні базові аеропорти, їхня базова країна», – заявив віце-прем’єр.

Кубраков також висловився щодо створення власного національного авіаційного оператора. Він заявив, під час війни є набагато пріоритетніші завдання, але після перемоги до цього питання потрібно буде розглянути.

Раніше ПЛ писала про те, як українцям отримати 15 тисяч євро від ЄС на відкриття бізнесу.

Материалы по теме

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button