Лайфстайл

Що таке бендерики та як їх смачно приготувати

Бендерики – це традиційна страва української кухні у вигляді млинців, загорнутих у трикутники із різноманітною начинкою та обсмажених на пательні.

Втім, найпопулярнішою начинкою є м’ясо.

Як приготувати ідеальні бендерики, розповідає Первая Лента з посиланням на допис фудблогерки Юлії Сенич в Instagram.

Інгредієнти для млинців

  • Тепле молоко – 500 мл
  • Яйця – 3 шт
  • Цукор – 2 ст.л.
  • Борошно – 1,5 склянки
  • Олія – 2-3 ст.л.
  • Сіль – дрібка
  • Вершкове масло – для смаження

Інгредієнти для начинки

  • Гриби – 150 гр
  • Твердий сир – 150 гр
  • Намазка або майонез
  • Куряче м’ясо – 150 гр
  • Цибуля – 1 шт

Спосіб приготування

Для початку потрібно приготувати млинці. Яйця з’єднайте з цукром та сіллю. Поступово додавайте просіяне борошно. Добре перемішайте за допомогою вінчика і влийте у суміш ледь тепле молоко.

Перемішайте до поєднання і наприкінці додайте олію. Знову перемішайте і дайте тісту відпочити, залишивши його на 15 хвилин. Якщо утворились грудочки, потрібно збити суміш блендером.

Розігрійте пательню до дуже гарячого стану. Киньте шматочок масла і смажте млинці з обох сторін до готовності.

Далі готуємо начинку. Посмажте цибулю з мʼясом та грибами до готовності.

Тепер можна приступати до формування бендериків. Кожен млинець поділіть навпіл, підігніть один край і змастіть намазкою. Викладіть начинку та загорніть в трикутник. Хвостик сховайте всередину бендерика.

За бажанням, можна посмажити бендерики на розігрітій та змащеній вершковим маслом пательні до золотавого кольору.

Раніше ПЛ писала про те, як приготувати смачний гарбузовий пиріг.

Материалы по теме

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button