Лайфстайл

Як приготувати салат з куркою і баклажанами: спробуєте раз – захочете готувати постійно

Найбільш популярною стравою з баклажанів вважаються запечені або засмажені рулетики з начинкою.

Проте ці фіолетові овочі можна використовувати в багатьох інших стравах. Додати їх у салат, поливати соусом або навіть зробити з цих овочів крем-суп.

Первая Лента розповідає, як приготувати салат з баклажанами і куркою.

Інгредієнти

  • баклажан – 1 шт.;
  • філе куряче – 200 г;
  • морква – 1 шт.;
  • болгарський перець – 1 шт.;
  • помідор – 1-2 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • кінза – до смаку;
  • майонез (або сметана) – 3-5 ст. л.;
  • сіль – до смаку;
  • перець – до смаку;
  • паприка – до смаку;
  • хмелі-сунелі – до смаку.

Спосіб приготування

Підготуйте куряче філе. Промийте, посоліть, приправте хмелі-сунелі та паприкою, та залиште на 10-15 хвилин.

Баклажан промийте і наріжте кружечками завтовшки 1-2 см. Після цього кілечка розріжте навпіл, перекладіть у глибоку ємність і залийте підсоленою водою на 15 хвилин.

В цей час потрібно посмажити філе до готовності на невеликому вогні під кришкою. Відтисніть рідину з баклажана – і присмажте овочі до золотавої скоринки в окремому посуді.

Далі потрібно помити і почистити моркву та перець, нарізати їх соломкою, видаливши з перцю насіння та плодоніжку. Також очистіть цибулю, наріжте її на пів кільця, а потім також посмажте до розм’якшення.

Далі вкидаємо на пательню моркву, а за 3-4 хвилини – перець. Коли овочі підрум’яняться, починайте змішувати інгредієнти салату.

Наріжте філе невеликими кубиками. Помийте помідор і також наріжте овоч кубиками. М’яку частину помідора краще не використовувати, щоб в салаті не було забагато рідини.

Далі потрібно перекласти філе в глибоку миску разом з овочами, додати кінзу або петрушку – і заправити салат майонезом, сметаною або натуральним йогуртом.

Раніше ми ділились секретами приготування яєчні-скрембл.

Материалы по теме

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button