Лайфстайл

Виправлення прикусу — кожне питання як маленька надія

Виправити прикус — що тут такого? Та й чи потрібно виправляти — кому він заважає, подумаєш? Такі питання можуть бути лише в голові людини, яка або взагалі не знайома з такою проблемою, або не спромоглася хоч трохи попрацювати і розібратися в ній. Але ж насправді, неправильний прикус — це не просто проблема, це, можна сказати, маленька трагедія затяжного характеру!

Уявіть собі мозоль на нозі. Не страшно, начебто, заживе. Але уявіть мозоль, який не загоюється ніколи. Мало того, мозоль, який змушує Вас ставити при ходьбі ногу трохи по-іншому, злегка криво, аби не було боляче ступати. Здогадайтеся, через рік-два до чого це призведе? У кращому випадку, до кривої ходи, в інших випадках — до сколіозу, плоскостопості, стирання суглобів, защемлення нервів. А всі ці наслідки, в свою чергу, стануть причиною інших, більш складних і помітних проблем. Але першопричиною всіх цих недуг був всього лише мозоль.

А тепер перенесемося від ніг вгору, до голови. Точніше — до щелепи. Якщо у людини є неправильний прикус, то він, з величезною часткою ймовірності, ніколи не заживе сам по собі. Точніше — не виправиться. Неправильний прикус потрібно виправляти! А якщо цього не зробити (подумаєш, всього лише прикус), то ось Вам перша черга можливих ускладнень і її можливі наслідки:

  • Загальний дискомфорт і комплекси естетики опустимо, у кожного на це свій погляд. Хтось змириться, хтось намагатиметься не помічати, хтось буде страждати все життя. А хтось стане шукати рішення!
  • Один з головних ознак неправильного прикусу — дисгармонія на обличчі (асиметрія) і швидка сточуванність деяких зубів. Наслідок — часті візити до стоматолога, болі в зубах, проблеми з твердої їжею — вона стає в прямому сенсі слова не по зубах. Плюс додайте часті проблеми з дикцією, слиновиділення, диханням … Цілий букет уже на першому етапі!
  • А далі — як сніжний ком будуть наростати недуги. Наприклад, погано пережована їжа (а саме такою вона і буде при неправильному прикусі) буде гірше засвоюватися — недоотримані вітаміни, мінерали та поживні речовини дадуть знати зовсім скоро. Комплекси, які виросли з нізвідки, підкосять нервову систему, породять масу нових проблем. Постійне носіння даремних в цій ситуації брекетів додадуть масла у вогонь трагедії, що розгорається.

Подальший розвиток вже і описувати немає сенсу, бо як і вже згаданий сніжний ком, він може бути дуже багатогранним, але завжди неприємним. А почалося все з маленького «мозоля» — неправильного прикусу!

Виправлення неправильного прикусу

Можливо тому, люди, які зіткнулися з цим питанням що називається «віч-на-віч», риють землю під собою, аби тільки позбутися від цього неподобства. І їх численні спроби виправити, їх нескінченні пошуки рано чи пізно приводять їх в клініку ортогнатичної хірургії OrthoGo в Києві. Саме там, вони можуть не тільки поставити питання про свою проблему, а й отримати відповіді на най-най хвилюючі їх питання: чи можливо, як, скільки, чому, навіщо, коли … І читаючи кожне таке питання, бачиться за кожним з них край чи не остання надія. Надія позбутися обридлого «мозоля». Але найприємніше, що саме там, в клініці ортогнатичної хірургії OrthoGo, ці надії знаходять втілення!

Інформація взята зі сторінок сайту клініки OrthoGo: https://orthogo.com.ua/vio.

Материалы по теме

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button