Общество

Вночі ворог атакував Україну дронами та ракетами: де пролунали вибухи

Росія завдає ударів по нашій країні практично кожної ночі.

Фото: ukr.net

У ніч проти п’ятниці, 1 грудня, російські окупанти вчергове атакували Україну «шахедами». У сил протиповітряної оборони було багато роботи.

Про це пише Первая Лента з посиланням на повідомлення Повітряних сил ЗСУ.

Після опівночі, о 0:53 у Повітряних силах попередили, що південь та південний схід України буде атакований ворожими безпілотниками. Пізніше також повідомили про активність російської тактичної авіації та загрозу застосування авіаційного озброєння на півдні та сході України.

Згодом у Повітряних силах України звітували, що в ніч проти 1 грудня знищено 18 ударних БПЛА ворога та ракета Х-59.

«У ніч на 1 грудня 2023 р противник атакував ударними БпЛА типу «Shahed» з двох напрямків: мис Чауда – окупований Крим, Приморсько-Охтарськ – рф. Також окупанти завдали удару керованими авіаційними ракетами з повітряного простору окупованої Херсонщини. Усього ворог застосував дві КАР Х-59 та 25 ударних БпЛА «Shahed-136/131». Основний напрямок удару – південь та схід країни», — зазначалось в повідомленні.

Для відбиття повітряного нападу залучили зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи Сил оборони України. Протиповітряна оборона працювала у Миколаївській, Херсонській, Запорізькій та Дніпропетровській областях.

Після третьої години ночі з’явилось повідомлення про проліт ракет у напрямку Кривого Рогу та Кропивницького. О 3:39 повідомили про вибухи у Кропивницькому. Їхня причина поки невідома. Не виключено, що це була робота ППО.

Раніше повідомлялось, що окупанти нанесли масований ракетний удар потПокровському району.

Материалы по теме

Back to top button