Общество

У Повітряних силах розповіли, скільки ракет залишилось у Росії

В ЗСУ повідомляють, що напередодні зими Росія могла накопичити близько 900 ракет, щоб використати їх для обстрілів України в холодну пору року.

Юрій Ігнат. Фото: Вечірній Київ

Про це повідомляє Первая Лента з посиланням на речника Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната в ефірі телемарафону.

Ігнат зауважив, що наразі не відбуваються такі масовані атаки, як це було влітку, коли Росія використовувала понад 100 ракет кожного місяця. В вересні і жовтні інтенсивних обстрілів зі сторони ворога не було. Військовий додав, що зараз росіяни переважно використовують ракети Х-59 і Х-31, але в них в запасах є також «Іскандери».

Ігнат додав, що кількість ракет, які восени Росія використовувала для атак України, зменшилась до кількох десятків. За його підрахунками, ворог міг накопичити до 900 далекобійних високоточних ракет. Він зазначив, що розрахунок проводився з урахуванням інформації від ГУР про потужності Росії.

«100 ракет в місяць вони можуть виготовляти. Тому можна зробити певний математичний висновок, що 870 чи, може, навіть 900 (ред. — ракет). Саме така кількість високоточних далекобійних, окрім авіаційних ракет (Х-59, Х-31, Х-35), а також «Онікси», ракети С-300. Ми говоримо тільки про далекобійні ракети», — сказав Ігнат.

Речник Повітряних сил також відреагував на заяву речниці Сил оборони півдня України Наталії Гуменюк, яка раніше повідомила, що Росія могла зосередити в Криму до 800 ракет. Ігнат пояснив, що Гуменюк говорила про весь запас ракет на території РФ та на окупованих територіях. Він не заперечує, що певна частина ворожих ракет може зберігатися на півострові.

Нагадаємо, що раніше президент Чехії розповів, скільки потрібно часу Росії, щоб відновити свою боєздатність.

Материалы по теме

Back to top button