Лайфстайл

Як часто потрібно поливати огірки і помідори у спеку

В літній період без поливу рослини можуть швидко втратити здатність до росту, розвитку та плодоношення.

Тому вода вкрай необхідна для живлення рослин. В спекотні місяці питання регулярних поливів особливо гостре. Про це пише Первая Лента з посиланням на ProstoWay.

Полив помідорів

Об’єм необхідної рідини для поливу залежить від періоду росту та достигання плодів. Від моменту висаджування у відкритий ґрунт до утворення помідорів грунт має бути зволоженим на глибину до 25 см. Після того, як плоди достигнуть, рекомендується збільшити рівень зволоження до 30 см. Оптимальний режим — двічі на тиждень по 10 л на 1 кв.м. Не рекомендується проводити дощування.

Полив огірків

Найвимогливіші до поливу серед рослин на городі — огірки. Все через те, що вони на 90% складаються з води. Тому вода для них відіграє критично важливу роль.

Огірки більше випаровують води, ніж помідори. Причина в основному через те, що огірки мають велику площу листя. Саме тому їх рекомендується мульчувати, щоб ґрунт довше залишався зволоженим. В спеку рекомендується поливати огірки щодня.

В посушливий період норма води сягає 5-7 л на 1 кв.м. Звичайно, всі поливи слід виконувати ввечері або вранці. Воду потрібно брати теплу, а не холодну, так як через різку зміну температури рослина отримає стрес, через що полив не матиме сенсу.

Раніше ПЛ писала про те, чим підживити городину після сильного дощу.

Материалы по теме

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button