Общество

Ще одна країна закрила небо для російських літаків

Ще одна країна закрила небо для російських літаків

З 15 грудня Йорданія заборонила російським літакам літати через свій повітряний простір. Про це повідомляє profi.travel.

  • Причиною стала відсутність лондонської страховки.
  • Авіакомпаніям доведеться змінювати маршрути польотів до Єгипту.

Йорданія вимагає у російських авіакомпаній страхові сертифікати, випущені у Лондоні. На думку авіаційної влади країни, страховки російських перевізників не покриють шкоду у разі можливої пригоди.

Хоча Йорданія невелика країна, але облітати її складно – небо сусідньої Сирії закрите. Вже зараз авіакомпанії РФ змушені міняти маршрути польотів до Єгипту.

Відомо, що авіакомпанія "росія" облетіла Йорданію через повітряний простір Саудівської Аравії, Red Wings – через акваторію Середземного моря. Nordwind Airlines взагалі скасували найближчий рейс з Казані до Хургади.

Також запит про надання лондонського страхового сертифікату отримала авікомпанія "I Fly" — зараз перевізник шукає альтернативний маршрут до Єгипту.

Тим часом, експерти авіаційної галузі зазначають, що проблема з невизнанням російських страхових сертифікатів виглядає серйозно. Адже такі рішення країн можуть бути спричинені побоюваннями вторинних санкцій з боку ЄС та США.

Нещодавно стало відомо, що Лаос закрив своє небо для прольоту рейсів "Аерофлоту", через що компанії складніше літати до Таїланду без дозаправки по дорозі.

По материалам: Подробности

Материалы по теме

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button