Общество

У Києві почнуть вимикати світло у всіх будинках: що відомо

У Києві почнуть вимикати світло у всіх будинках: що відомо

В Києві почнуть діяти "ручні відключення", для того, щоб вимикати будинки які знаходяться на лініях критичної інфраструктури.

Про це повідомляє генеральний директор YASNO Сергій Коваленко.

На сьогодні Київ все ще в режимі екстрених відключень. Стабілізаційні графіки не діють, але на них орієнтуються і до них наближаються.

"Час, який кияни проводять без світла, скорочується. У понеділок кияни у середньому відключалися на 9 годин, а вчора — менше ніж на 7 годин на добу. Сьогодні і самі обмеження були меншими — 545 МВт. Протягом дня відключалося 953 тисячі клієнтів, на 5 тисяч менше, ніж учора", — сказав Коваленко.

Він також нагадав, що в Києві є будинки які знаходяться на одній лінії з обєктами критичної інфраструктури, які не беруть участі в відключеннях світла. Тому в цих будинках електрику теж не вимикають.

Однак, щоб відключення були справедливими, цю ситуацію вирішили виправити.

"Якщо їх можна переключити на іншу лінію, яка вимикається — то енергетики їх перемикають… Але є будинки, які не можна перепідключити на іншу лінію, щоб вимикати разом з усім містом. Проте і по них очікується адміністративне рішення — ручне відключення, яке мають робити ЖЕК/ОСББ чи керуючі компанії. Подивимося, наскільки це буде робоча схема", — пояснив Коваленко.

По материалам: Подробности

Материалы по теме

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button