Общество

Чи можуть військовозобов’язані оновити особисті дані через ЦНАП

Новий закон щодо мобілізації, який набуде чинності вже 18 травня, зобов’язує громадян протягом наступних 60 днів оновити свої персональні дані.

Про це пише Первая Лента з посиланням на Еспресо.tv.

Чи можна оновити дані в ЦНАП

У тексті закону вказано, що військовозобов’язані громадяни зобов’язані уточнити свої облікові дані через:

  • ЦНАП (центри надання адміністративних послуг);
  • ТЦК СП (територіальний центр комплектування та соціальної підтримки);
  • в електронному кабінеті.

До набуття чинності закону, українці могли оновити персональну інформацію лише через ТЦК. Здійснення процедури оновлення даних через ЦНАП є кроком до зручності та ефективності для громадян. Це допоможе розвантажити центри комплектування та спростити процедуру оновлення особистої інформації.

За словами народної депутатки та членкині Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Ірини Фріз, якщо громадянин буде оновлювати свої військово-облікові дані через ЦНАП, повістку його там не вручатимуть.  

Яку інформацію потрібно оновити

Для оновлення особистих даних через громадянину необхідно прийти у найближче відділення ЦНАП або ТЦК особисто. З документів потрібно мати український паспорт, ідентифікаційний код та військовий квиток. Посвідчення водія необхідно брати з собою лише у випадку, якщо громадянин працює водієм.

Військовозобов’язані також мати з собою документи, які посвідчують наявність відстрочки, бронювання та медичних станів чи довідок (які не зазначені в системі Helsi). 

Громадяни зобов’язані надати точну адресу проживання, власний мобільний номер, електронну пошту (якщо така є) та інші особисті дані (сімейний стан, діти тощо).

Раніше ПЛ писала про те, кого з держслужбовців можуть призвати до лав ЗСУ.

Материалы по теме

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button