Политика

Франція закликала Китай не допомагати Росії у війні проти України

У Франції заявили про готовність вести з Китаєм поглиблений діалог.

Міністерка закордонних справ Франції Катрін Колонна приїхала з візитом в Китай і закликала владу країни не допомагати РФ в агресії проти України. Вона зазначила, що Франції не хотілося б, щоб їхні стосунки з Китаєм погіршились або ж взагалі розірвались.

Про це повідомляє Первая Лента з посиланням на France24.

Катрін Колона зустрілася зі своїм китайським колегою Ван І. Вона заявила, що Франція готова вести поглиблений діалог із Китаєм щодо «глобальних питань та великих криз», включаючи війну в Україні. Разом з тим, у Франції виступають проти того, що Китай може надавати допомогу РФ.

«Франція ще раз наголошує, що її співпраця з Китаєм має важливе значення для просування справедливого та міцного світу», — наголосила французька міністерка.

Глава МЗС Франції закликала Китай продовжувати працювати над мирним планом для України. В той самий час вона заявила, що Франція хотіла б гарантій того, що китайські структури не надаватимуть Росії жодної допомоги у війні, яку Путін розпочав проти України.

«Ми розраховуємо на пильність китайської влади, щоб жодна структура в Китаї, особливо приватна, не сприяла прямо чи опосередковано незаконним військовим діям Росії в Україні», —  додала Колонна.

Нагадаємо, президент Чехії розповів, скільки років знадобиться Росії, щоб відновити свою боєздатність.

Материалы по теме

Back to top button