Лайфстайл

Як вберегти життя і здоров’я дітей під час відпочинку в басейні: 7 цінних порад

Басейн, особливо влітку, це не лише цікава розвага та порятунок від спеки, а й користь для організму, оскільки плавання сприяє зміцненню здоров'я.

Басейн – це місце, де можна весело провести час з друзями та батьками, отримати багато позитивних емоцій. Однак не варто забувати основні правила поведінки у басейні та знати, що робити не можна.

Які 7 правил повинні пам’ятати батьки, щоб вберегти здоров’я та життя дітей біля басейну, розповідає Первая Лента з посиланням на РБК-Україна.

Діти мають бути під наглядом дорослих

Щохвилини та щосекунди діти мають бути під постійною увагою. Навіть якщо ви відмінний плавець, вам не вдасться передбачити, коли може знадобитися допомога. А дитині вистачить кількох секунд, щоб опинитись під водою, злетіти зі сходинок чи посковзнутися на мокрій поверхні.

Не відволікайтеся та дотримуйтеся правила «витягнутої руки» – це саме та відстань, на якій ви маєте знаходитися від дитини дошкільного віку у басейні.

Спільне плавання

Користуйтеся правилом «тримаємося поруч/пливемо разом». Якщо дитина хоче поплавати, дорослому обов’язково потрібно супроводжувати та тримати всю увагу на дитині.

Навчайте дітей плавати з раннього віку

Зараз існує безліч курсів для опанування навичок плавання від декількох місяців. Базові навички плавання у рази знижують ризик утоплення.

Знайте, як надати першу допомогу

Це стосується техніки непрямого масажу серця та штучного дихання. У більшості випадків, надання першої допомоги (поки не прибуде бригада швидкої допомоги) рятує життя і значно знижує ризик розвитку серйозних наслідків.

Одягніть рятувальний жилет

Рятувальні та страхувальні жилети значно знижують ризик утоплення. Особливо під час прогулянок на човнах, а також активних ігор у воді. Надувні нарукавники, іграшки для плавання — все це не зможе забезпечити надійного рівня захисту. А от жилети можуть врятувати життя.

Не вживайте алкоголь під час відпочинку з дітьми

Батькам варто бути зосередженими на дитині, забезпечити пильний та постійний нагляд, а алкоголь має негативний вплив як на самопочуття та і на концентрацію.

Виймайте іграшки з води

Якщо маленька дитина побачить свої іграшки у басейні, вона може піти за ними та опинитись у воді. Тому рекомендується забирати все, що може привернути увагу дитини, з собою. Також не варто тримати іграшки дуже близько до води — це теж небезпечно.

Що ще варто знати

Крім того, батьки повінні пам’ятати, що дитина не усвідомлює небезпеки від води — як у водоймах, так і у басейнах. Для неї це розвага, а не небезпека. Перше, чого варто навчити дитину — у воду залазити самостійно заборонено.

Бігати біля басейну теж заборонено — навчіть дитину ходити повільно, взувайте спеціально капці та покажіть, як можна ходити біля води.

Раніше ПЛ писала про те, які продукти не можна брати на пляж чи пікнік, щоб не опинитись в лікарні.

Материалы по теме

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button