Кожна країна на регіон залишають свій слід у приготуванні цього десерту.
Втім, серед цієї багатої палітри смаків, один варіант особливо привертає увагу — сирний «Наполеон». Цей неперевершений десерт відрізняється не лише своїм ніжним смаком, але й унікальною текстурою, яка досягається завдяки використанню сиру як у кремі, так і в коржах.
Як приготувати ніжний сирний «Наполеон» розповідає Первая Лента з посиланням на Добрі Новини.
Для приготування коржів вам знадобиться:
- яйця курячі середнього розміру – 6 шт.;
- цукор – 400 г;
- сіль – дрібка;
- сир кисломолочний від 9% жирності – 500 г;
- сода харчова – 1,5 ч.л.;
- сік лимонний – 1,5 ст.л.;
- борошно – 700 г.
Щоб приготувати крем, вам потрібно:
- яйця — 4 шт.;
- цукор – 200 г;
- борошно – 80 г;
- молоко – 1 л;
- масло вершкове – 400 г;
- сир вершковий – 500 г.
Як готувати
Спочатку приготуйте коржі. У зручному посуді міксером збийте яйця з сіллю та цукром до однорідності, щоб розчинився цукор.
Після цього протріть крізь сито сир і з’єднайте з яйцями та загашеною лимонним соком содою. Все ретельно перемішайте. Далі додайте просіяне борошно та замісіть тісто.
Розділіть тісто на 15 частин, вкрийте їх плівкою та відправте у холодильник на 30 хвилин.
Далі приступайте до приготування крему. Добре збийте яйця з цукром, а потім додайте туди борошно. Перемішайте, поставте на плиту, а тоді влийте тонкою цівкою підігріте до кипіння молоко. Помішуйте та варіть на слабкому вогні до загущення. Після того дайте масі охолонути.
Вершковий сир та масло перебийте блендером, додайте яєчно-молочну масу, яка повністю охолонула, і добре перемішайте.
Тепер часточки тіста розкачуйте у коржі діаметром 20-22 см та випікайте у духовці, попередньо розігрітій до 180 градусів, протягом 4 хвилин.
Далі складіть торт. Перемащуйте кремом коржі та викладайте один на інший. Обмажте кремом торт також по боках та прикрасьте за бажанням.
Раніше ПЛ писала про те, як приготувати смачні мережевні млинці на окропі, які не прилипатимуть до сковороди.