Общество

«Народ, я просто устал»: Арестович визнав свою помилку про «збиту ракету» в Дніпрі

"Народ, я просто устал": Арестович визнав свою помилку про "збиту ракету" в Дніпрі

Радник глави Офісу президента Олексій Арестович, який напередодні заявив, що трагедія у Дніпрі сталася через збиття російської ракети силами ППО, визнав свою помилку. Про це він написав у соцмережах.

Арестович послався на свого знайомого, який начебто раніше служив у силах ППО і став свідком трагедії у Дніпрі.

Мой товарищ, бывший ПВОшник, шёл по улице в момент попадания. Он мне сказал, что на 100% слышал два взрыва и опознал, первый как работу ПВО. До сих пор он не ошибался. И был уверен, что ракету сбили.

Аби виправдати свою помилку, радник Офісу президента послався на сильну втому і завантаженість.

Народ, я просто устал…

Мне в ходе самих эфиров присылают люди, один надёжнее другого (военные) множество сообщений в развитие темы — и как правило, противоречащих друг другу.

И я все это должен учитывать — в сочетании и во взаимодействии, искать истину. Быстро анализировать, не прекращая говорить. 

Думаете, почему я все время смотрю в телефон? Чтобы дать наилучшую информацию…

Я уже к эфиру был в состоянии, когда засыпал на ходу и еле ворочал языком.

Арестович визнав, що припустився прикрої помилки у формулюванні, яку мав озвучити, лише як версію. І вибачився перед українцями.

Вчорашню заяву Арестовича про збиття українською ППО ворожої ракети X-22 спростував і командувач Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Микола Олещук.

У Збройних Силах України немає вогневих засобів, здатних збивати даний тип ракет. З початку воєнної агресії росії по території України було випущено понад 210 ракет цього типу. Жодна — не збита засобами протиповітряної оборони. 

Лише зенітні ракетні комплекси, які у перспективі можуть бути надані Україні західними партнерами (йдеться про такі системи, як Patriot PAC-3 чи SAMP-T), здатні перехоплювати дані повітряні цілі.

Речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат у коментарі до повідомлення командування Повітряних сил заявив, що всі повідомлення про збиття ворожих ракет X-22, які публікувалися раніше, були помилковими.

По материалам: Подробности

Материалы по теме

Back to top button