Общество

У Повітряних силах прокоментували інформацію ЗМІ про отримання Україною літаків F-16 у червні

У Повітряних силах не підтвердили і не спростували інформацію про отримання винищувачів F-16 Україною вже в червні, відмовившись називати які-небудь терміни.

Водночас там зазначили, що країна вже адаптує інфраструктуру під цей тип літака.

Про це повідомляє Первая Лента з посиланням на заяву полковника, речника Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрія Ігната під час телемарафону.

Ігнат заявив, що план дій щодо передачі винищувачів Україні відбувається, і країни-партнери заявили про готовність це зробити. За його словами, йдеться не лише про передачу, але й про подальше обслуговування літаків, фінансування цього процесу, модернізацію, підготовку пілотів, навчання інженерів, офіцерів, наземного персоналу й інших.

Спікер також зазначив, що створена авіаційна коаліція з багатьох країн, які допомагають усі ці процеси робити одночасно.

Втім, називати конкретних термінів передачі літаків Україні в Повітряних силах не стали.

«Аби у якийсь момент, уже найближчим часом хотілося б сказати той термін, коли вже з’являться перші F-16 в небі й допоможуть нам відігнати окупанта подалі від кордонів», — висловився Ігнат.

Коментуючи готовність інфраструктури для отримання винищувачів вже у червні спікер зазначив, що «інфраструктура і її готовність — це дуже поняття непросте», і Україна вже адаптовує інфраструктуру під цей тип літака.

Нагадаємо, колишня представниця республіканців заявила про існування «путінського крила» в партії.

Материалы по теме

Back to top button