Общество

Ожиріння, діабет і навіть рак: дієтологи назвали «абсолютно шкідливий» продукт

Ожиріння, діабет і навіть рак: дієтологи назвали "абсолютно шкідливий" продукт

Часте вживання солодких прохолоджувальних напоїв може призвести не лише до ожиріння, а й до гіпертонії, діабету та навіть раку. Про це попереджають лікарі-дієтологи.

У спеку люди споживають набагато більше рідини, що природно і правильно. Однак неправильним буде вибирати для цього напої з великим вмістом цукру.

Переважна більшість лимонадів, які стоять на полицях магазинів, є дуже солодкими. У газованих напоях є ароматизатори, барвники та дуже багато цукру. 

Читайте також

Лікарі назвали продукти, які нас старять

Цукор у рідкому вигляді шкідливіший, ніж цукор у складі їжі, яку треба жувати. Рідкий цукор дуже швидко засвоюється організмом, і в якийсь момент його концентрація в крові та тканинах може різко зрости.

Організм людини не вміє справлятися з такими "аварійними" підвищеннями рівня цукру, через це може виникати інтоксикація, запалення, зв'язування молекул цукру з молекулами білків, тобто глікування. А це може спровокувати розвиток вкрай небезпечних захворювань — аж до раку.

Процеси, які може запустити в організмі солодкі напої ведуть до ожиріння та вікових хвороб. Люди, які зловживають цим напоєм, скоріше та частіше хворіють на такі хвороби, як діабет, атеросклероз, гіпертонія, деякі види пухлин.

Читайте також

Які продукти сприяють детоксикації організму: відповідь дієтологів

Раніше "Подробиці" писали про продукти, які "вбивають" нирки.

По материалам: Подробности

Материалы по теме

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button