Общество

«Є надія, що окупанти виведуть озброєні підрозділи з ЗАЕС» — ОВА

"Є надія, що окупанти виведуть озброєні підрозділи з ЗАЕС" - ОВА

Голова Запорізької ОВА Олександр Старух заявив про те, що ситуація на захопленій росіянами Запорізькій АЕС складна. Однак є надія, що станція повернеться під контроль НАЕК "Енергоатом" і Міжнародного агентства з атомної енергії. 

Про це повідомляється в ефірі телемарафону.

Посадовець зазначив, що наразі радіаційний фон на ЗАЕС відповідає нормі, але зберігається високий ризик аварії через непередбачувані дії окупантів. Ворог продовжує обстріли станції з мінометів, є потрапляння в один із об'єктів.

Чим швидше територія ЗАЕС буде демілітаризована, тим швидше стабілізується безпекова ситуація. Є надія, що ЗАЕС повернеться під контроль "Енергоатома" та МАГАТЕ, а окупанти виведуть озброєні підрозділи з території атомної станції, будуть дотримуватися міжнародних норм ведення війни.

Він розповів, що на території ЗАЕС продовжують перебувати військові рф. Місцеві мешканці вже по звуку можуть відрізнити, коли чутно "вихід" снаряда і буквально за кілька секунд "прихід". Це свідчить про те, що ворог обстрілює станцію та місто з невеликої відстані.

Окупант має піти із ЗАЕС — ось завдання МАГАТЕ.

По материалам: Подробности

Материалы по теме

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button