Общество

Київ та Харків в лідерах антирейтингу порушень на місцевих виборах — МВС

Київ та Харків в лідерах антирейтингу порушень на місцевих виборах - МВС

У неділю, 25 жовтня, через порушення на виборчих дільницях Нацполіція відкрила близько 80 кримінальних проваджень. Загалом до Нацполіції надійшло майже 5 тисяч заяв про вчинення правопорушень. Поліцейські склали близько 300 протоколів про адміністративні порушення.

Про це під час соціально-політичного ток-шоу на телеканалі "Інтер" "МИР чи ВІЙНА" повідомив кореспондент телеканалу "Інтер" Данило Снісар, посилаючись на дані прес-центру МВС.

Одними з основних правопорушень під час цьогорічних виборів стали підкуп виборців і гастролери.

"Антирекордсменом у цій галузі є Київ. Сьогодні у Святошинському районі, зокрема, поліцейські виявили два автобуси із заїжджими гастролерами, 134 особи. Усі вони — жителі Житомирської області, і всіх їх звезли до однієї із виборчих дільниць, аби вони віддали свої голоси за одного із кандидатів, не за місцем проживання. Поліцейські вже затримали організатора цієї схеми", — повідомив кореспондент.

Крім того, в Ірпіні Нацполіція затримала одного з командирів факультету Державного університету фіскальної служби, який через мобільний додаток надсилав повідомлення своїм студентам, аби ті голосували за одного із кандидатів від однієї з партій, за що пропонував їм 1,5 тис. гривень. Нацполіція його вже затримала й навіть встигла оголосити про підозру.

Одним із лідерів антирейтингу порушень стала Харківщина. Там сьогодні теж фіксували недотримання виборчого законодавства.

"Зокрема, люди заходили в кабінки для голосування по кілька осіб, намагалися винести бюлетені поза межі дільниці", — розповів кореспондент.

По материалам: Подробности

Материалы по теме

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button