В миреОбщество

Польські протестувальники анонсували повну блокаду кордону з Україною: названа дата

Українські прикордонники не володіють інформацією щодо повної блокади кордону з Україною польськими протестувальниками.

Наразі залишаються заблокованими шість з дев’яти пунктів пропуску.

Про це повідомляє Первая Лента з посиланням на слова речника Державної прикордонної служби України Андрія Демченка під час телемарафону.

Демченко повідомив, що поки польські прикордонники не надавали інформацію про блокаду нових напрямків. Він розповів, що наразі 6 із 9 пропускних пунктів на кордоні з Польщею або повністю заблоковані або там значно ускладнений рух для вантажних транспортних засобів.

«При тому, що серед цих шести — 4 є найбільшими пунктами пропуску, через які можуть перетинати кордон вантажівки вагою понад 7,5 тонн», — додав він.

Речник ДПС зауважив, що ті три напрямки, які наразі не заблоковані, мають свої особливості.

«Десь можуть перетинати кордон порожні вантажні транспортні засоби вагою понад 7,5 тонн, а інші напрямки — це для руху менших вантажівок в обох напрямках», — заявив він.

Зазначається, що станом на ранок 19 лютого заблокованими залишаються КПП «Ягодин», «Устилуг», «Угринів», «Рава-Руська», «Шегині» та «Краківець». На всіх цих напрямках сукупно в чергах перебуває близько 2900 вантажних транспортних засобів, які очікують на можливість перетину кордону в бік України.

Раніше повідомлялось, що польські фермери знову готуються заблокувати кордон з Україною.

Материалы по теме

Back to top button